Kovačević: UEFA nas neće suspendovati

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske

Kovačević: UEFA nas neće suspendovati

D. Banović

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević, rekao je da vjeruje da UEFA neće suspendovati Fudbalski savez BiH, ukoliko se do 31.marta ne održi Skupština.

"Ne vjerujem da ćemo biti suspendovani, jer ljudi iz UEFA su shvatili gdje se nalaze problemi. U FS RS je sve završeno i mi nismo kočnica za Skupštinu FS BiH, ali problem je u Federaciji BiH, gdje je uočeno dosta propusta prilikom izbora u kantonima, koji se moraju ispraviti", rekao je Mile Kovačević, dodavši:

"Mi ćemo u narednom periodu snagom argumenata dokazati ljudima iz FIFA i UEFA da ne zaslužujemo sankcije, već da mi samo poštujemo odluke naših organa. Moramo svi da poštujemo institucije sistema u FS BiH i niko ne smije da se stavi iznad akata i da krši važeći statut".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.