Kovačević: Volio bih da bude vječiti derbi u finalu Kupa BiH

Sarajevo preko Mladosti do finala

Kovačević: Volio bih da bude vječiti derbi u finalu Kupa BiH

E. Čaušević

FK Sarajevo izborio je plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine pobjedom u revanšu polufinala protiv Mladosti rezultatom 3:2.

Bordo tim je danas u Doboju kod Kaknja uspio da savlada domaći tim i zasluženo se plasira u finale Kupa BiH. Nakon utakmice izjavu je dao odbrambeni igrač Sarajeva, Adnan Kovačević, koji je rekao da ovu pobjedu želi posvetiti navijačima bordo tima.

"Zadovoljan sam utakmicom. Možda nisam zadovoljan zadnjih 15 minuta utakmice jer smo primili dva gola. Malo smo se opustili jer smo imali doba rezultat, ali najbitnije je da smo prošli u finale. Teren je bio jako dobar, uslovi su bili dobri, navijači su uvijek tu s nama i sada su došli u velikom broju i hvala im. Ovu pobjedu želimo posvetiti njima", rekao je Kovačević.

Sarajevo će u finalu Kupa Bosne i Hercegovine igrati protiv boljeg iz meča Željezničar - Široki Brijeg koji se igra naredne srijede. Kovačević je otkrio koga bi više volio za protivnika u finalu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Pa ne znam. Možda bih volio da bude derbi u finalu", dodao je igrač Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi