Kozara, Borac, Sutjeska i Sloboda slavili

Prva liga RS

Kozara, Borac, Sutjeska i Sloboda slavili

E. Škorić

U subotu su odigrane četiri utakmice trećeg kola Prve lige RS i u sve četiri utakmice slavili su domaćini.

Kozara je preuzela vrh tabele sa sedam bodova, nakon što je u Gradišci sa 4:0 deklasirala ekipu Zvijezda 09. Petrović, Mirković, Kovljen i Majdanac su bili strijelci za domaće.

Sutjeska je u Foči, zahvaljujući golu Mojovića, savladala Drinu, dok je Borac u Šamcu sa 2:0 bio bolji od Slobode iz Mrkonjić Gradaca. Paležnica je u 69. minuti načeo goste Šarkanović je u 92. postavio konačnih 2:0.

Sloboda je u Novom Gradu bila uvjerljiva protiv Leotara sa 4:1. Zgonjanin, Mustedanagić, Ćulibrk i Tadić su pogađali za domaće, dok je utješni gol za Trebinjce postigao Ramić.

Borac Š.  - Sloboda M.G. 2:0 (Paležnica 69, Šarkanović 92)

Borac: Smajić, Mujčić, Perić, Stanković, Brčkalić, Hasanović, Galešić, Đorić, Milićević, Dujmušić, Lukić. Još su igrali: Jaćimović, Paležnica i Šarkanović.

Sloboda: Grković, Kondić, Bereta, Dimitrijević, Travar, Topić, Janković, Gračanin, Dujaković, Savić, Kremenović.

Sloboda Novi Grad - Leotar 4:1 (Zgonjanin 12, Mustedanagić 49, Ćulibrk 60, Tadić 71/ Ramić 56)

Sloboda: Majkić, Tica, Ćulibrk, Zgonjanin, Brkić, Vojinović, Delalić, Mitrović, Kovačević, Popović, Tadić. Igrali su još: Miličević, Stojanović, Mustedanagić.

Leotar: Kolak, Ljubibratić, Andrić, Šešelj, Ramić, Đeretić, Perović, Cimriot, Prelo, Todorović, Pjaca. Igrali su još: Medan, Ratković i Vučić.

Kozara - Zvijezda 09 4:0 (Petrović 3, Mirković 7, Kovljen 15, Majdanac 86)

Kozara: Đakušić, Kovačević,  Vukajlović, Petrović, Majdanac, Mirović, Zec, Srndović, Makitan, Kovljen, Gavrić. Igrali su još: Popović, Glišić, Majdanac.

Zvijezda 09: Orlić, Ćosić, Nikolić, Bogičević, Đokić, Došlo, Zekić, Vučić, Kalajdžić, Kostić, Novaković. Igrali su još: Dupor, Dražić, Spasojević.

Sutjeska - Drina 1:0 (Mojović 55) 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sutjeska: Petrović, Drakul, Filipović, Mrgud, Đoković, Mojović, Zečević, Drakul, Danilović, Pljevaljčić, Guzina. Igrali su još: Danilović, Radović, Ivanović.

Drina HE: Govedarica, Jovanović, Bojat, Pljevaljčić, Pavlović, Damjanović, Ljuca, Kovač, Mirković, Sekulić, Šimšić. Igrali su još: Marković, Okuka, Pjević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti