Kozara će biti kažnjena zbog sramnih ispada njenih navijača

Neće proći nekažnjeno

Kozara će biti kažnjena zbog sramnih ispada njenih navijača

E. Škorić

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH danas je kaznila bh. klubove za propuste u proteklom periodu.

Zrinjski je kažnjen sa 4.500 KM i najgore je prošao, a krenule su osude bh. javnosti zbog toga što nije kažnjen FK Kozara, a da se nije ni provjerilo zašto je to tako.

Podsjetimo, navijači Kozare veličali su osumnjičenog za ratne zločine i genocid Ratka Mladića, te skandirali "Nož, žica, Srebrenica" na meču osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva u Gradišci.

Kozara danas nije saznala kaznu, ali neće je izbjeći, pošto nadležnost imaju entitetski savezi kada su u pitanju utakmice Kupa. Tako će FS Republike Srpske, odnosno njena Disciplinska komisija, u narednih dan-dva donijeti odluku o kazni.

Čudno ili ne, tako piše i u Članu 16 Disciplinskog pravilnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

(1)Ukoliko je igrač, sportski radnik-član kluba ili klub počinio prekršaj na kup utakmici, vođenje disciplinskog postupka je u nadležnosti disciplinskog organa saveza koji rukovodi prvenstvenim takmičenjem u kojem učestvuje taj klub.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

To nam je potvrdio i Goran Kosorić, predsjednik DK Nogometnog saveza BiH.

"Entitetski savezi su nadležni za kazne klubovima u kup utakmicama. Mi ne možemo kazniti Kozaru, ali tražili smo od Fudbalskog saveza RS da nas što prije obavijetse o kazni, jer ipak se radi o nacionalizmu i to mora da bude sankcionisano. Disciplinska komisija FSRS će sutra ili prekosutra, ili najkasnije naredne sedmice donijeti odluku o kazni, nakon čega ćemo biti obaviješteni", kazao je Kosorić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti