Kozara i Leotar remizirali u derbiju, trijumf Prijedorčana

Prva liga RS, 7. kolo

Kozara i Leotar remizirali u derbiju, trijumf Prijedorčana

E. Škorić

U subotu su odigrani svi susreti sedmog kola Prve lige Republike Srpske.

U derbiju kola Kozara je u Gradišci ugostila Leotar, a duel bivših premijerligaša završen je podjelom bodova (1:1).

Samo što je Vukaljović u 47. pogodio za 1:0, gosti iz Trebinja su izjednačili. Đeretić je u 48. minuti postigao gol za konačnih 1:1, pa Leotar ostaje vodeći sa 16 bodova, Kozara na drugom mjestu ima dva boda manje.

Sutjeska je u Foči golom Drakula iz penala u 86. minuti slomila otpor Napretka iz Donjeg Šepka. Istim je rezultatom prijedorski Rudar savladao Vlasenicu i na isti način - udarcem s bijele tačke. Radolja je bio strijelac.

Pogotkom Pavića iz 56. minute Podrinje iz Janje je slavilo u gostima kod Tekstilca u Derventi. Milanović (penal) u 20. i Paštar u 35. minuti bili su strijelci za Krupu, koja je s 2:0 u Krupi savladala Drinu HE Višegrad.

Najviše golova bilo je u Tesliću i Gacku. Proleter je izgubio s 1:2 od Slobode Mrkonjić Grad, dok je Mladost nadigrala Slobodu iz Novog Grada s 3:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Uz Leotar i Kozaru, u vrhu su Mladost i Rudar sa po 13 bodova, po bod manje imaju dvije Slobode, Podrinje ima 11, Vlasenica 10, Krupa i Tekstilac po devet, Sutjeska i Napredak po sedam, a na dnu su Drina sa četiri, odnosno Proleter sa samo dva boda.

Prva liga RS, 7. kolo:
Sutjeska - Napredak 1:0 (Drakul 86 - penal)
Kozara - Leotar 1:1 (Vukajlović 47/ Đeretić 48)
Proleter - Sloboda MG 1:2 (Mujčić 47/ Karalić 55, 86)
Mladost - Sloboda NG 3:1 (Toholj 24, Prelo 33, Vuković 50/ Crnomarković 65)
Rudar - Vlasenica 1:0 (Radolja 69 - penal)
Krupa - Drina HE 2:0 (Milanović 20 - penal, Paštar 35)
Tekstilac - Podrinje 0:1 (Pavić 56)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.