Kozara ispustila prednost u Prijedoru

Prva liga RS

Kozara ispustila prednost u Prijedoru

D. Vejo

Fudbaleri Rudara danas su u drugom kolu play-off faze Prve lige Republike Srpske na svom terenu u Prijedoru savladali ekipu Kozare rezultatom 2:1 (0:0).

U prvom poluvremenu viđen je čvrst fudbal. Nešto konkretniji bio je domaćin, koji preko Lolića prijeti protivničkom golmanu Đakušiću, ali sve se svelo na pokušaje.

Imali su i Gradiščanci nekoliko šuteva, ali to su bili oni sa distance i ne toliko opasni po gol Rudara. Nakon prvih 45 minuta, mreže su mirovale.

Drugi dio utakmice, počeo je u opreznoj igri kako na jednoj, tako i drugoj strani. Mreže su mirovale sve do 84. minute susreta, kada za vodstvo gostiju iz Gradiške i muk na tribinama, pogađa sjajni štoper Igor Makitan. Ali, slavlje je bilo kratkog vijeka.

Svega tri minute kasnije, Jaćimović glavom podađa za izjednačenje te meč vraća na početak. Nakon toga, Prijedorčani su prebacili u veću brzinu. U drugom minutu sudijske nadoknade, za velika tri boda domaćina pogodio je Kovljen.

U narednom kolu, Kozara će na svom terenu dočekati Podrinje, dok će Rudar gostovati ekipi Tekstilca u Derventi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti