Kozara kažnjena zbog nacionalističkog orgijanja na tribinama

Samo novčana kazna

Kozara kažnjena zbog nacionalističkog orgijanja na tribinama

Piše: E. Čaušević
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske zvanično je kaznila FK Kozara zbog sramotnog navijanja navijača ove ekipe na meču osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva.

Navijači Kozare na revanš utakmici osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva uzvikivali su "Nož, žica, Srebrenica", te su veličali osumnjičenog za ratne zločine Ratka Mladića. Nekoliko dana nakon utakmice održana je sjednica Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH koja je prema Disciplinskom pravilniku slučaj prebacila Disciplinskoj komisiji FS Republike Srpske.

Za SportSport.ba potvrđeno je danas iz Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Republike Srpske da je održana sjednica, te da je Kozara konačno kažnjena zbog nemilih scena na pomenutom meču. Iz ovog kluba su saopštili da su uputili izvinjenje FK Sarajevo, te da su u svom očitovanju prije donošenja odluke istakli da se to na njihovom stadionu nikad nije dešavalo i da se radi o manjoj grupi navijača koja je bacila ljagu na njihov klub.

Sve to Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske uzela je u obzir pa je Kozaru kaznila novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM.Kup BiH