Kozara novi lider u Republici Srpskoj

Počeo proljetni dio prvenstva

Kozara novi lider u Republici Srpskoj

E. Škorić

Ovog vikenda nastavljeno je prvenstvo u Prvoj ligi Republike Srpske.

Nogometaši Kozare iz Gradiške preuzeli su vrh tabele nakon što su u Derventi savladali Tekstilac s uvjerljivih 3:0. 

Ozren Perić doveo je goste u vodstvo u 42. minuti, a u nastavku je Ognjen Škorić postigao dva gola za uvjerljiv trijumf Kozare, koja sada ima 27 bodova.

Isti broj bodova ima i Rudar, koji je s 3:1 u Prijedoru savladao Mladost iz Gacka. Za domaće su pogađali Siniša Radoja, Dragan Ristić i Vedran Kantar, dok je utješni gol za goste postigao Dušan Vuković u 81. minuti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prvak jesenjeg dijela, FK Leotar, odigrao je neriješeno sa Drinom u Višegradu (0:0), pa je tako pao na treće mjesto. 

Napredak je sa 5:0 u Donjem Šepku razbio Slobodu iz Novog Grada, Vlasenica je sa 3:0 bila bolja od Slobode iz Mrkonjič Grada, a dueli Podrinja i Sutjeske iz Foče, odnosno Krupe i Proletera iz Teslića završeni su rezultatom 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.