Kozara s najmlađim timom u ligi nastavlja sezonu
Lijevo Ozren Perić, desno Ognjen Petrović

Ekipa iz Gradiške želi ostati među šest najboljih

Kozara s najmlađim timom u ligi nastavlja sezonu

D. Vejo

Petoplasirana ekipa Prve lige Republike Srpske, Kozara iz Gradiške počela je pripreme za proljetni dio sezone.

Borba za najboljih šest u ligi čini se biće veoma uzbudljiva i neizvjesna. Gradiščanci zaostaju svega dva boda za četvrtoplasiranom Bijeljinskom ekipom Zvijezdom 09, ali isto tako ih u stopu prati i šestoplasirana ekipa iz Foče, Sutjeska koja za njima kaska samo tri boda. Početak proljetnog dijela sezone, crveno-bijelima donosi teške ispite, te iz tog razloga forma mora biti na zavidnom nivou, kako bi ostvarili zacrtani cilj.

„Prva tri kola su nam jako nezgodna. Kod kuće dočekujemo Tekstilac, a zatim idemo u Krupu. Nastojaćemo da održimo dobru formu, i tako se sa namjlađim timom u ligi, stabilizujemo u prvih šest ekipa sto nam je primarni cilj, kao i da budemo ravnopravni s ljutim rivalima“, kazao je šef strucnog staba Velimir Stojnić.

Iako mlad tim, dobre atmosfere u ekipi ne manjka. Igrački kadar baziraće se na omladinski pogon, mada se već špekuliše i o dolasku novih-starih imena, igračima koji su ponikli iz ovog kluba.

„Filozofija kluba je da pokušamo stvoriti zdravu atmosferu i kolektiv, jer raspolažemo sa igračima čija je starost od sedamnaest do dvadeset godina. Obaveze prema igračima su ispunjenje, tako da bi sve trebalo ići po planu. U kontaktu smo sa nekim bivšim imenima ovog kluba, koji bi svojim iskustvom mogli pomoći klubu, ali o tome ćemo kada se bude znalo nešto konkretnije“, dodao je Stojnić.

Da je atmosfera odlična slažu se i igrači, koji puni samopuzdanja ulaze u pripreme za nastavak sezone.

„Osjećam se jako dobro, atmosfera u ekipi je pozitivna. Formu polako dižemo na viši nivo kako bi napravili što bolji plasman ligi. Mlad smo tim, ali puni želje i volje da u prva dva kola koja su nam jako bitna zabilježimo pozitivan rezultat, a zasto da ne, ako se otvori prilika da napadnemo i prvo mjesto“, rekao je kapiten tima, Ognjen Petrović.

Sa Petrovićem se slaže i najiskusniji saigrač u ekipi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

„Želja nam je sto bolji plasman, a na pravom smo putu da to i učinimo. Osjećam se spremno da odgovorim na izazove koji su pred nama, i da postižemo što više pogodaka kako bi ostvarili zacrtani cilj“, dodaje napadač Ozren Perić.

Kozara će do početka prvenstva prvenstva koje počinje 5. marta, odigrati devet kontrolnih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi