Krah na kraju kvalifikacija: Mađarska razbila Jagodićevu BiH

Neuspješan kraj kvalifikacija

Krah na kraju kvalifikacija: Mađarska razbila Jagodićevu BiH

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjem kolu kvalifikacija za EP na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović – Hase" poražena je od Mađarske rezultatom 4:1 i tako doživjela pravi krah na kraju neuspješnih kvalifikacija.

Šok na samom početku utakmice pogodio je Jagodićeve izabranike. Nakon jedne loše intervencije Modića lopta je završila u autu. Desni bek gostiju je sjajno ubacio loptu, koja je nakon nove slabe intervencije naše odbrane došla do Vécseija, koji je silovitim udarcem s 16 metara poslao u mrežu Vasilja.

Nakon vodstva mladi fudbaleri BiH uspjeli su uspostaviti kakvu-takvu terensku ravnotežu, ali su Mađari i dalje lako dolazili u prilike pred našim golom. Sjajna intervencija Vasilja u 12. minuti spriječila je goste da nakon udarca Basce povedu s 2:0. Ipak, sedam minuta kasnije Mađari su, sasvim zasluženo, stigli do svog drugog gola. Sjajnim prizemnim udarcem Kleinheisler je matirao Vasilja s nekih 17-18 metara. 

U 29. minuti Duljević je napravio dobru soloakciju, ali je lopta nakon njegovog udarca završila na tartan stazi iza gola. Do kraja prvog poluvremena fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine zaprijetila je preko Hajrovića, čiji udarac glavom završava pored stative, i Duljevića, čiji šut nakon intervencije Jovea pogađa stativu.

Početak drugog poluvremena bio je koban za izabranike Vlade Jagodića. Najbolji potez na utakmici viđen je u 51. minuti. Sjajan ubačaj iz slobodnjaka sa druge stative je u peterac proslijedio Kelemen, a Bacsa se najbolje snašao i pogodio za vodstvo Mađara od 3:0. Samo minut kasnije Bese je povećao vodstvo gostiju na 4:0. 

Do kraja utakmice u izglednim prilika bili su Gojak, koji je zamijenio Modića, i Duljević, ali lopte su nakon njihovih udaraca završile van okvira gola. U 87. Zolotić je postigao utješni pogodak za Bosnu i Hercegovinu. Lopte je na putu ka golu zakačio neko iz Mađarske odbrane, a ona je Jovu uhvatila na pogrešnoj nozi.

Na kraju su izabranici Vlade Jagodića porazom okončali kvalifikacije koje su već nakon njihovog uvodnog dijela bile osuđene na propast.

Bosna i Hercegovina – Mađarska  1:4
Olimpijski stadion "Asim Ferhatović – Hase". Sudija: Thorvaldur Árnason (Island). Strijelci: Vécsei 1., Kleinheisler 19., Bacsa 51., Bese 53., Zolotić 87. Žuti kartoni: Metalsi, Duljević, Hajrović (Bosna i Hercegovina), Vécsei, Kleinheisler (Mađarska). Crveni karton: Poor (Mađarska)

Bosna i Hercegovina: Vasilj, Graovac, Hajrović, Metalsi (od 71. Musić), Letić, Zolotić (C), Maletić (od 57. Gojak), Govedarica, Duljević, Modić (od 57. Radovac) i Krunić. Selektor: Vlado Jagodić.

Mađarska: Jova, Barath, Tamas, Kelemen (C), Szolnoki, Poor, Keinheisler (od 74. Vass), Vecsei (od 88. Jagodics), Holender (od 65. Patvaros), Becsa i Bese. Selektor: László Dajka.

Grupa 4
Španija   7   21
Austrija   7   15
Mađarska   8   9
BiH   8   6
Albanija   8   6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.