Kraj sezone za Smaila Prevljaka: Razočaran sam...

Povrijedio se protiv Rapida

Kraj sezone za Smaila Prevljaka: Razočaran sam...

Za Smaila Prevljaka je sezona završena. Napadač mlade bh. reprezentacije u prvenstvenoj utakmici protiv Rapida zadobio je tešku povredu i morat će pauzirati između četiri i šest mjeseci. 

Prevljak je u velikom austrijskom derbiju povrijedio križne ligamente u lijevom koljenu i prema najavama iz ljekarske službe Red Bull Salzburga očekuje ga višemjesečna pauza. Ni sam Prevljak ne krije da je razočaran, ali na naredni period gleda sa velikim optimizmom.

"Mladom fudbaleru najteže padne povreda i upravo je meni tako, međutim moram biti dovoljno jak u glavi, prebroditi ovo sve i vratiti se jači", javio se Prevljak iz Salzburga za SportSport.ba i potom nastavio:

"Nisam imao sreće. Povreda se desila bez protivnika, bez lopte, jednostavno bio je pogrešan korak prema naprijed i sada moram pauzirati nekoliko mjeseci. Nakon operacije će uslijediti proces rehabilitacije, tako da gledam prema naprijed", istakao je 20-godišnji Prevljak. 

Prevljak je ove sezone u dresu Red Bull Salzburga odigrao sedam utakmica i pritom postigao jedan gol, dok je za filijalu Liefering zabio osam golova. 

"Dosadašnjim nastupima sam zadovoljan, zabijao sam, a uostalom to mi je i posao. Iskreno, očekivao sam da ću ove sezone igrati više za Red Bull Salzburg, ali sad je suvišno govoriti o tome. Šta je, tu je", zaključio je Prevljak na samom kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi