Krajina: Povreda je došla u nezgodno vrijeme

Idol nacije 2010

Krajina: Povreda je došla u nezgodno vrijeme

Veznjak Slovana iz Libereca, Amar Krajina odmah nakon opravka od povrede priključen je treninzima drugog tima gdje bi u narednom periodu trebao i dobiti priliku za igru. Ovaj 17-godišnjak je nominovan i za najboljeg kadetskog igrača BiH u izboru SportSport.ba.

Amar Krajina je u prošloj sezoni postigao šest pogodaka i upisao sedam asistencija za juniorski tim. Međutim, ove sezone je zbog povrede odigrao pet utakmica, ali ga to nije spriječilo da dva puta zatrese protivničku mrežu i namjesti četiri gola.

"Što se tiče prošle sezone jako sam zadovoljan, iako se od mene očekuje da puno više asistiram. Ovom sezonom ne mogu biti zadovoljan s obzirom da sam zbog povrede propustio dosta utakmica", rekao je Amar Krajina, dodavši:

"Forma ekipe ove sezone i nije tako dobra. Jednostavno nismo imali sreće. Prošlu sezonu smo završili na prvom mjestu, dok smo ove tek na šestom. Imamo jako kvalitetne igrače i nadam se da ćemo se uz dobro zalaganje i ozbiljan rad u nastavku moći boriti za prvo mjesto."

Mladi veznjak se povrijedio u petom kolu, a nedavno je počeo trenirati sa drugim timom.

"Povreda je došla baš u nezgodno vrijeme. U petom kolu povrijedio sam se i nisam više igrao do kraja. Prije dvadeset dana počeo sam sa laganim treninzima i iz dana u dan vraćam snagu koju sam izgubio. Još uvijek nisam u potpunosti zdrav. Nadam se da ću uz zimske pripreme koje slijede, biti u potpunosti spreman za sljedeću polusezonu", ističe nekadašnji član U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine, te dodaje:

"Kada su mi rekli da ću poćeti trenirati sa drugim timom, bio sam jako sretan. Nije teško, ali velika je razlika u odnosu na juniore. Mnogo više se radi, igrači su dosta iskusniji. Veoma dobro su me primili i od mene, kao najmlađeg, mnogo očekuju. Trener je sad za sad zadovoljan mojim radom. Svaki trening koristim da se dokažem i da opravdam to što sam prebačen da radim sa drugim timom. Nadam se da ću i uspjeti u tome."

Krajina je bio standardan član U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine, međutim nije dobio poziv za kvalifikacije za juniorsko Europsko prvenstvo koje su se održale u Sarajevu u oktobru ove godine, iako mu je bilo rečeno da će poziv uslijediti.

"Na početku sam bio zadovoljan, kako igrom tako i sa ljudima koji su radili sa nama. Poslije završenih kvalifikacija rečeno mi je kako ću dobiti poziv i za U-19 reprezentaciju. Međutim, poziv nisam dobio. Očekivao sam ga, ali i da sam bio pozvan ne bih se mogao odazvati zbog povrede. Naravno da bih volio da dobijem poziv, ali sve je na meni. Moram se dokazati i zašluziti ga, jer biti u reprezentaciji za mene je velika čast", rekao je Amar Krajina, osvrnuvši se za kraj na nominaciju za najboljeg kadetskog igrača Bosne i Hercegovine:

"Zaista mi je čast što sam nominovan. Svi igrači koji su nominovani su jako dobri u svojim klubovima. Neki od njih su i moji dobri prijatelji. Žiri će odlučiti ko će dobiti tu nagradu, jer ja zaista nikoga ne bih izdvajao."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.