Krajina u Ključu, Iskra dočekuje Vlašić

Druga liga Zapad, najava 4. kola

Krajina u Ključu, Iskra dočekuje Vlašić

E. Škorić

U subotu je na programu pet mečeva četvrtog kola Druge lige FBiH - grupa Zapad, dok se jedan meč igra u nedjelju.

Nakon tri kola na vrhu tabele su Krajina, Novi Travnik i Vlašić sa po sedam bodova. Nove bodove spomenuti timovi traže već danas. 

Cazinjani gostuju u Ključu kod istoimene ekipe, koja je trenutno osmoplasirana sa tri boda. Krajina je trenutno najefikasnija momčad lige sa pet postignutih i bez primljenog gola. Seriju nepobjedivosti probat će nastaviti i u Ključu, a susret se igra danas s početkom u 16 sati.

Novi Travnik bi trebao imati lakši zadatak pred svojim navijačima, a u goste im stiže Sloga iz Bosanske Otoke, koja dosad ima učinak od jedne pobjede, jednog remija i jednog poraza. Novotravničani znaju da ne smiju ispuštati bodove kod kuće ako žele biti konkurentni Krajini.

Trećeplasirani Vlašić gostuje Iskri u Bugojnu, također jednom od kandidata za plasman u viši rang. Vlašić nema poraza, baš kao ni Iskra, koja nije primila gol u prve dvije utakmice. Bugojanci, dakle, imaju utakmicu manje u odnosu na prve tri ekipe prvenstva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Una je jedina ekipa bez osvojenih bodova, a prvi bod pokušat će da osvoji u Vitezu protiv FK Vitez, , koji ima tri boda iz dvije odigrane utakmice. Vitez u Bužimu dočekuje Omladinac 75, dok je Bratstvo u Bosanskoj Krupi će ugostiti Mladost Vrnograč. 

Svi susreti su na programu danas od 16 sati, osim duela Novi Travnik - Vlašić, koji se igra u istom terminu, ali dan kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije