Krajini bod u Vitezu i šampionska titula

Završena sezona u 2. ligi Federacije grupa Zapad

Krajini bod u Vitezu i šampionska titula

S. Mlaćo

Danas je odigrano pet utakmica posljednjeg 18. kola Druge lige Federacije BiH grupa Zapad za sezonu 2015/16, a šampion je ekipa Krajine iz Cazina koja je u derbiju kola remizirala sa Vitezom (0:0).

Upravo jedan bod bio je dovoljan Cazinjanima za titulu i sezonu su završili sa 34 boda koliko će imati i bugojanska Iskra koja danas nije odigrala susret sa Vitezom iz Bužima jer gosti nisu doputovali u Bugojno i ovaj duel  će biti registrovan službenim rezultatom 3:0 za domaće, ali zbog boljeg međusobnog duela titula je pripala ekipi iz Cazina.

Vitez je remijem sa Krajinom završio na trećem mjestu, dok je četvrto mjesto pripalo Borcu iz Izačića koji je danas remizirao  sa Radnikom iz Donjeg Vakufa (1:1).

Ključ je na svom terenu savladao Krajišnika iz Velike Kladuše sa 2:1, dok je Vlašić bio ubjedljiv na svom terenu i sa 3:0 deklasirao je ekipu Sloge iz Bosanske Otoke.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Krajina će tako predstavljati grupu Zapad u baražu za Prvu ligu Federacije, dok će u niži rang ekipa Viteza iz Bužima. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi