Krajini derbi protiv Novog Travnika, dominirali Šabići

Druga liga FBiH Zapad, 7. kolo

Krajini derbi protiv Novog Travnika, dominirali Šabići

E. Škorić

U Cazinu su Krajina i Novi Travnik odigrali derbi petog kola 2. lige FBiH - Zapad.

Krajina je pred svojim navijačima ostvarila minimalni trijumf nad Novim Travnikom (1:0), a gol odluke postigao je Nuhić u 68. minuti. Krajina je sada lider sa 13 bodova, dok Novi Travnik ima 10, koliko i Iskra. 

Bugojanski klub je u gostima kod Omladinca 75 u Bihaću osvojio bod, odigravši 1:1. Handukić u 32. donosi prednost Omaldincu, ali se Bugojanci spašavaju poraza u 76. minuti, kada Kadunić postiže pogodak za konačnih 1:1.

Šabići su dominirali u duelu Mladosti i Ključa, koji je odigran u Vrnograču i u kojem je viđeno čak šest golova (4:2). Adis Šabić je postigao hat-trick za domaće, a Smajo Šabić dva gola za goste.

Duel Sloge iz Bosanske Otoke i Viteza završen je 4:1 trijumfom domaćih, koje je predvodio Hasanagić sa dva gola, a po jedan Čaušević i Jezerkić. Za goste je utješni gol postigao Eminić u osmoj minuti. Istina, bio je to gol za 0:1, ali…

Druga liga FBiH - Zapad, 5. kolo:
Omladinac 75 - Iskra 1:1 (Handukić 32/ Kadunić 76)
Krajina - Novi Travnik 1:0 (Nuhić 68)
Sloga - Vitez 4:1 (Hasanagić 9, 63, Čaušević 26, Jezerkić 78/ Eminić 8), Šabić 28 - ck)
Mladost - Ključ 4:2 (Šabić 6, 65, 69, Pajazetović 85/ Šabić 6 - penal, 68)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.