Kraljević: Ovom kaznom se neće riješiti problemi u Savezu

Oglasio se predsjednik Širokog Brijega

Kraljević: Ovom kaznom se neće riješiti problemi u Savezu

E. Čaušević

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici žestoko je kaznila Široki Brijeg zbog dešavanja na revanšu finala Kupa BiH protiv Sarajeva.

Široki Brijeg je kažnjen novčano u iznosu od 25.000 KM, te sa sedam utakmica bez prisustva publike. Klub je kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice, podsticanje mržnje prema drugim licima po osnovu nacije i religije od strane navijača, skandiranje fašističkih slogana, omalovažavanje državne himne, upotreba pirotehničkih sredstava i distribucije alkohola na stadionu.

Nakon što je izrečena kazna oglasili su se i iz Širokog Brijega. Predsjednik ovog kluba, Miro Kraljević, rekao je da je ova kazna iznenađujuća i prema njegovom mišljenu previsoka.

"Smatramo da Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH ovom prilikom nije primjenila jednaka mjerila za NK Široki Brijeg, koja u sličnim situacijama primjenjuje za neke druge klubove. Kada bi se kažnjavalo za sve za što je kažnjen NK Široki Brijeg, ne bi se u BiH više ni jedna utakmica odigrala uz nazočnost publike. Svakako da ćemo se žaliti na ovakvu odluku Disciplinske komisije NS BiH, kojom se sigurno neće riješiti problemi u NS BiH i u bh. nogometu uopće", rekao je Kraljević za klupsku stranicu Širokog Brijega.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi