Krpić golom u finišu odveo Slobodu u četvrtfinale

Revanš na Tušnju pripao domaćim

Krpić golom u finišu odveo Slobodu u četvrtfinale

Revanš susret osmine finala Kupa BiH su danas na Tušnju odigrali Sloboda i Čelik, a više razloga za zadovoljstvo imali su domaći navijači. Nakon 1:1 u Zenici, Sloboda je danas u samom finišu došla do pobjede od 2:1 i plasirala se dalje.

Sloboda je bolje otvorila meč i do vodstva je stigla u 10. minuti, a strijelac je bio Zeba. Gosti iz Zenice su nakon primljenog gola zaigrali bolje, a u 30. minuti utakmice Popović je vratio stvari na početak.

Sloboda je u finišu prvog poluvremena propustila dobru priliku da ponovo dođe u vodstvo, a Zeba je iz dobre situacije šutirao preko gola. Isti igrač je u 57. minuti još jednom zaprijetio gostima, ali je Adilović bio siguran.

Kako se utakmica bližila kraju, Sloboda je sve više napadala na gol Čelika. Prvo je Krpić u 74. minuti promašio sjajnu priliku za Slobodu, da bi isti igrač zaprijetio i ddesetak minuta kasnije, kada je njegov udarac otišao pored gola.

Treća sreća za Krpića bila je u 90. minuti, kada je napadač Tuzlaka postigao pogodak i tako odveo svoju ekipu u četvrtfinale najmasovnijeg klupskog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka došlo je do neguravanja među igračima, a najdeblji kraj je izvukao Kostić, koji je dobio crveni karton, pa će propustiti prvenstveni susret sa Zrinjskim. Zbog čega je Kostić "pocrvenio" pitaju se svi koji su gledali susret, a sudijsko objašnjene je da je crveni karton dobio zbog šamaranja jednog od protivničkih igrača.

Da li je Bjelica sudio za nekog trećeg ili je pak doista Kostić nekog ošamario?

Kup BiH, 1/8 finala:

Sloboda - Čelik 2:1

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

SLOBODA: Pirić, Kostić, Škahić, Efendić, Zeba, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Ordagić, Mehidić, Ahmetović.

ČELIK: Adilović, Bajraktarević, Karić, Dedić, Selimović, Kojić, Popović, Bureković, Hećo, Jusić, Čolić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.