Krpić: Opravdat ću povjerenje saigrača i navijača

Održana press konferencija na stadionu Tušanj

Krpić: Opravdat ću povjerenje saigrača i navijača

E. Dindić

Danas je u prostorijama FK Sloboda održana  press konferencija, na kojoj je sumiran dosadašnji dio priprema,  a razgovaralo se i o ostalim pitanjima. 

Prisutnim novinarima se obratio šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić koji je sumirao  dosadašnji tok priprema.

"Imali smo zaista sjajne uslove u Međugorju i Antaliji. Svi su davali sve od sebe i pokazali ono najbitnije da žele da se meni nametnu. Svoju mladost u timu pokušaćemo nadoknaditi trkom i brzim fudbalom, jer imamo zaista samo dva igrača sa 30 godina ostalo su sve dosta mlađi. Što se tiče novih igrača pokazat će oni koliko su spremni i klasni igrači i ubijeđen sam da će samo dobre stvari donijeti Slobodi u nastavku sezone. Što se tiče prve utakmice sa Mladosti iz DK, oni su se spremali u Turskoj kao i mi, pa kao što je kolega Musemić gledao nas, tako sam i ja njih i vidio sam njihove mane i prednosti kao i oni naše. Igrači sada imaju dva dana odmora, a nakon toga sve je podređeno prvoj utakmici za koju ćemo se  maksimalno spremiti", zaključio je Jagodić.

 Novinarima se obratio i novi kapiten kluba, te prvi strijelac Premijer lige Sulejman Krpić.

"Veoma sam zadovoljan odrađenim stvarima na pripremama. Svi smo dali sve od sebe slušali smo i ispunjavali šefove zadatke. Što se tiče  mene kao novoga kapitena kluba igrači su prepoznali mene kao vođu u svlačionici i na terenu i hvala im na tome,a  ja ću se truditi da opravdam njihovo povjerenje i povjerenje svih navijača. Ja kao i uvijek daću sve od sebe da Sloboda ostvari što bolji plasman u nastavku sezone", rekao je Krpić

Na pitanje prisutnih novinara da li vidi svog nasljednika od mlađih igrača dodao je:

"Svi juniori i kadeti jako dobro treniraju, i oni su svjetla budućnost kluba. Međutim, ako bi morao nekoga da izdvojim svakako je Edis Smajić koji za svoje godine jako dobro radi i sigurno ako nastavi ovim putem očekuje ga svjetla budućnost", dodao je Krpić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi