Kršić: Ostvarili smo naše snove

Golman bh. kadeta o Euru

Kršić: Ostvarili smo naše snove

Golman Željezničara i kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine Jasmin Kršić bio je jedan od uzdanica selektora Sakiba Malkočevića u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.  Čuvao je mrežu našeg tima na pet utakmica i primio svega dva gola.

„Čim smo završili elitni krug kvalifikacija počeli smo da razmišljamo o Euru. Ostvarili smo naše snove i želimo da se predstavimo u Hrvatskoj na najbolji mogući način. Ovo je ogroman uspjeh za naš tim“, kaže Kršić o plasmanu bh. tima na kontinentalnu smotru.

Mladi golman smatra da bh. kadeti imaju kvalitet da nastave sa uspješnim igrama i u Hrvatskoj.

„Njemačka je sigurno favorit u grupi. To je tim koji želi naslov Evropskog prvaka i daćemo svoj maksimum da ostvarimo što bolji rezultat protiv njih. Ipak, svoju šansu za prolaz u četvrtfinale trebamo tražiti protiv Srbije i Irske. Mislim da možemo biti među prva dva tima u grupi.“

Jedan od važnijih mečeva kadetske selekcije u elitnom krugu bio je onaj sa Slovenijom u prvom kolu. Završen je rezultatom 0:0 i trasirao je našem timu put ka Euru, a struka se složila da je Kršić junak tog susreta. Jasmin ipak stavlja tim ispred pojedninca:

„Odbranio sam penal u toj utakmici i imao još nekoliko intervencija. Mi smo kao kolektiv odradili kvalifikacije i ostvarili plasman na Euro. Svaki kadetki reprezentativac jednako je zaslužan za uspjeh.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi