Krstanović donio Širokom prednost pred revanš na Grbavici

Široki savladao Želju sa 1:0 u polufinalu Kupa BiH

Krstanović donio Širokom prednost pred revanš na Grbavici

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega danas su na Pecari savladali Željezničar (1:0) u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Široki je prvu šansu na meču imao u trećoj minuti kada je pokušao Krstanović, ali je lopta na kraju završila u korneru. Nekoliko minuta kasnije pokušao je Wagner, no nije bio precizan. Željo je prvu priliku imao u 17. minuti kada je Zeba centrirao, Bogičević je šutirao glavom, no bez opasnosti po Bilobrka.

U samom finišu prvog poluvremena Željo je imao priliku preko Zebe koji je na kraju šutirao preko gola. Široki je u drugom poluvremenu furiozno krenuo po vodstvo. Domaći su u prvih nekoliko minuta imali dvije sjajne šanse, no na golu Želje briljirao je Kjosevski koji je i uz pomoć stative spašavao gol Plavih.

U 52. minuti pokušao je Marković, ali je Kjosevski odbranio njegov udarac uz pomoć stative. Dvije minute kasnije sjajnu šansu imao je Bralić, no i ovaj put golman Željezničara je bio na visini zadatka.

Ipak, već u narednom napadu domaći su stigli do vodstva. Menalo je sjajno prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu za Krstanovića koji je neometan poslao loptu u mrežu Plavih za 1:0 i erupciju oduševljenja domaćih navijača. 


No, tu se Široki nije zaustavio. U 58. minuti mogli su udvostručiti prednost iz dvije dobre šanse, ali Željo je ovaj put uspio spasiti svoju mrežu. Željo je u 71. minuti mogao do izjednačenja u prilici je bio Stevanović, ali na kraju su Plavi uspjeli doći samo do kornera. Nekoliko minuta kasnije Čabraja je šutirao glavom direktno u Kjosevskog koji je ponovo spasio gol gostiju. 

Do kraja utakmice igralo se većinom na sredini terena, domaći su željeli doći do drugog gola i tako ostvariti veću prednost pred revanš, no na kraju je ostalo 1:0. Revanš utakmica Kupa Bosne i Hercegovine izmežu Želje i Širokog igra se naredne srijede na Grbavici.

Kup BiH, polufinale:

Široki Brijeg - Željezničar 1:0 (Krstanović 55')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Široki: Bilobrk, Pandža, Barišić, Zlomislić, Wagner, Ćorluka, Menalo, Lončar, Bralić, Krstanović, Marković.

Željezničar: Kjosevski, S. Stevanović, Marković, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Kerla, Zeba, Musa, Lendrić, M. Stevanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi