Krupa gostuje Zvijezdi 09, Kozara dočekuje Borac

Prva liga RS, play-off

Krupa gostuje Zvijezdi 09, Kozara dočekuje Borac

D. Vejo

Bliži se i deveto kolo play-off faze za prvaka Prve lige Republike Srpske, a predstojećeg vikenda odigrat će se tri susreta.

Lider na tabeli Krupa osigurala je prvo mjesto koje vodi u Premijer ligu BiH, pa će tako u predstojeći meč ući rasterećeni. Njihov protivnik Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići poražena je u prošlom kolu na gostovanju u Gradišci od ekipe Kozare, pa će tako priliku da osvijetli obraz imati upravo protiv lidera lige na svom terenu.

U drugoj utakmici snage će odmjeriti Kozara i Borac iz Šamca. Izabranici Velimira Stojnića igraju sjajan fudbal na svom terenu, te su svakom timu nepremostiva prepreka u Gradišci. Tradiiciju će crveno-bijeli pokušati nastaviti ovog vikenda kada igraju protiv uvijek neugodne ekipe Borca.

Posljednji meč ali ne i po važnosti, je onaj izmeđju Tekstilca i Mladosti iz Velike Obarske. Tim iz Dervente odigrao je neriješeno u prošlom kolu protiv Krupe, pa će tako puni samopouzdanja ući u ovaj meč.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Krupa je prva na tabeli, ekipa Mladosti je druga, dok je na trećoj poziciji Tekstilac. Četvrto mjesto pripada ekipi Zvijezde 09, a u stopu ih prati Kozara dok je Borac iz Šamca šestoplasirani tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije