Krupa i Borac u finalu Kupa Grada Banja Luka

Na pomolu prava fudbalska poslastica

Krupa i Borac u finalu Kupa Grada Banja Luka

D. Vejo

Fudbaleri Borca i Krupe sastaće se u finalu Kupa Grada Banja Luka.

Obje banjalučke ekipe do finala su stigle teže nego očekivano, preko jedanaesteraca. 

Naime, Borac je gostovao ekipi Željezničar Sport Tima koji se takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske grupa Zapad. Tokom 90 minuta, rezultat je glasio 2:2. Velikan iz Platonove do vodstva je stigao već u drugoj minuti utakmice preko štopera Ojdanića, da bi u 23. minuti meč na početak vratio Marković koji pogađa za 1:1, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku mreže su mirovale sve do 82. minute, kada vodstvo gostima donosi brzonogi Đorđević (1:2). No, domaćin nije klonuo duhom pa tako svega četiri minute kasnije dolazi do poravnanja (2:2), strijelac je bio Jokanović.

Nakon toga, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a gdje su crveno-plavi bili mirnije glave i dobili sa 5:7 te tako otvorili vrata velikog finala.

Tamo će ih sačekati gradski rival Krupa. Izabranici Slobodana Starčevića dosta su se mučili sa ekipom Lauša na svom terenu. Nakon 90 minuta igre, ne semaforu je stajalo 0:0. Uslijedili su penali, a smireniji su bili domaći fudbaleri koji seriju završavaju rezultatom 5:6.

Veliko finale igra se 25. maja na Gradskom stadionu u Banjaluci. Ovo će ujedno biti i direktan okršan budućih premijerligaša. Krupa je već u eliti, dok će Borac tamo biti od naredne sezone.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi