Krupa je vjerovatno evropski rekorder po broju penala

Nesvakidašnja statistika

Krupa je vjerovatno evropski rekorder po broju penala

Ekipa Krupe je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela Premijer lige BiH. Novajlija u ligi nakon 11 kola ima 18 bodova i nalazi se na trećem mjestu na tabeli, a uz sve to je i druga najefikasnija ekipa prvenstva sa 18 postignutih pogodaka.

Međutim, ono što je zanimljivo jeste da su fudbaleri Krupe čak osam pogodaka postigli sa bijele tačke. Vjerovatno nema kluba u Evropi kojem je ove sezone svirano više penala (8), a svakako da se igračima koje s klupe predvodi Slobodan Starčević treba čestitati na stopostotnoj realizaciji.

Još zanimljivije je to da su najstrožiju kaznu uspješno izvodila četiri različita fudbalera Krupe i to Koljić, Mirković, Milutinović i Kajkut. 

Priča o penalima je počela već u 1. kolu protiv Mladosti (1:1), kada je pogodio Koljić. Isti igrač je sa bijele tačke pogađao i u duelima 3., 4., i 5. kola protiv Radnika (2:2), Sarajeva (2:3) i Olimpica (2:0).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Peti ovosezonski penal za Krupu sviran je u duelu protiv Slobode (3:0), kada je sa bijele tačke bio precizan Mirković, a šesti na Grbavici protiv Željezničara (1:2) kada je pogodio Milutinović. Za sada se brojanje Krupinih penala završava s današnjom utakmicom protiv Viteza (2:0), gdje su domaćim fudbalerima svirana dva penala koja je realizovao Kajkut.

Nakon Krupe, sljedeći timovi sa najviše dosuđenih penala su Olimpic, Čelik i Radnik (po 3). Interesantno, Želji, Sarajevu, Zrinjskom, Slobodi i Širokom Brijegu je ove sezone dosuđen samo po jedan kazneni udarac u 11 kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi