Krupa na korak od Premijer lige

Na domaćem terenu savladali Zvijezdu 09

Krupa na korak od Premijer lige

Fudbaleri Krupe savladali su danas u Banjaluci ekipu Zvijezde 09 rezultatom 2:0 u 26. kolu Prve lige RS. 

Izabranici Slobodana Starčevića došli su do trećeg trijumfa u play-off takmičenju i na taj način zadržali su prvu poziciju na tabeli. Sa druge strane, Zvijezda 09 ostala je na četvrtom mjestu.

Treba napomenuti da je Banjalučanima išao na ruku i rezultat iz Velike Obarske gdje je Mladost odigrala bez golova sa ekipom Tekstilca.

Domaćin je od samog starta zagospodario terenom i već je u uvodnim minutama stvorio nekoliko izglednih šansi.

Gosti nisu dugi izdržali pod jakim pritiskom Krupe, koja u sedmom minutu dolazi do vodstva preko Obrena Cvijanovića. 

Zvijezda 09 nakon primljenog gola zaigrala je nešto ofanzivnije te je u nekoliko navrata ozbiljno priprijetila Banjalučanima. Ipak, gostujući napadači nisu bili sigurni u završnici, a u pojedinim situacijama sjajno je reagovao i golman Kutić.

Do kraja prvog dijela Krupa je imala terensku inicijativu, međutim, rezultat je ostao nepromjenjen.

U drugom poluvremenu trener domaćih ukazao je priliku Marku Mazalici, a on je na odličan način uzvratio, pa je u u 50. minutu udvostručio vodstvo Krupe, i to sa bijele tačke.

Nastavio je banjalučki tim sa lepršavom igrom, nizale su se prilike, ali do kraja susreta mreže su mirovale.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U narednom kolu Banjalučani će kao gosti snage odmjeriti sa ekipom Kozare iz Gradiške, dok će Zvijezda 09 dočekati sastav Mladost iz Velike Obarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi