Krupa novi član Premijer lige BiH

Ovjerila plasman u viši rang

Krupa novi član Premijer lige BiH

E. Škorić

Nogometaši Krupe novi su član Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Krupa je bila na korak od Premijer lige, a visokom pobjedom u derbiju protiv Mladosti u Velikoj Obarskoj (5:1) u sedmom kolu play-offa u Prvoj ligi RS potvrdili su prvo mjesto.

Elvir Koljić i Dejan Gavrić postigli su po dva gola danas za Krupu, a jednom se u strijelce upisao i Slobodan Milanović, dok je utješni gol za domaće postigao Davor Arnautović u petoj minuti s bijele tačke.

Tri kola prije kraja play-offa, Krupa ima nedostižnih plus 13 u odnosu na Mladost.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Zvijezda 09 je u Stanišiću s 4:2 pobijedila Borac iz Šamca. Mirko Spasojević, Milan Nikolić, Dejan Vučić i Edin Hasanbašić tresli su mrežu gostiju iz Šamca, dok su golove za Borac postigli Niko Đurić i Ranko Galešić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi