Krupi duel novih premijerligaša na Piroti

Krupa bolja od Metalleghea

Krupi duel novih premijerligaša na Piroti

E. Škorić

Na stadionu Pirota u Travniku novi premijerligaši odmjerili su snage, a Krupa je stigla do prve pobjede, savladavši Metalleghe s 2:0.

Metalleghe je u prošlom kolu očarao sve ljubitelje bh. nogometa, pa je slavio u Zenici s 3:1 protiv Čelika, no tim Nermina Bašića nije to ovjerio pred domaćom publikom.

Jajčani su ugostili Krupu, koja je ostvarila prvu pobjedu u novoj sezoni i pokazala da nije zalutala u društvo najboljih 12 bh. klubova.

Dobra utakmica je viđena na Piroti, u prvom dijelu nekoliko šansi na obje strane, a gosti su u 24. došli do pogotka. Koljić, ponajbolji igrač Krupe, matira Fejzića za slavlje gostiju.

Gosti su zadržali prednost do poluvremena, a u nastavku su čekali svoju šansu iz kontranapada, dok je Metalleghe krenuo svim silama po izjednačenje. 

U 72. minuti rezervista Sadiković šutira s nekoliko metara, no Fejzić pomaže svojoj odbrani da otkloni opasnost. Potom je Bibić zaprijetio Krupi, ali je ostalo 1:0 do nadoknade, kada Ozren Perić donosi novi gol gostima.

Krupa će ugostiti Radnik narednog vikenda, dok će Metalleghe odmjeriti snage s Mladosti.

Metalleghe - Krupa 0:2 (Koljić 23, Perić 90)

Metalleghe: Fejzić, Durak, Kovač, Smajić, Karađuz, Dujaković, Sakan, Rašić, Stakić, Pezo, Popović.

Krupa: Ilić, Redžić, Damjanović, Jašarević, Koljić, Milutinović, Vukotić, Čomor, Mijić, Milanović, Mirković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi