Kuč i Hasanbegović iz SFK 2000 u Švedsku

Veliki hendikep za našeg šampiona

Kuč i Hasanbegović iz SFK 2000 u Švedsku

S. Mlaćo

Jesenji šampion Premijer lige naše zemlje za žene i ujedno naša najtrofejnija ženska momčad SFK 2000 Sarajevo danas je ostao bez dvije ponajbolje igračice.

Naime, Crnogorka Armisa Kuč, te bh. reprezentativka Melisa Hasanbegović potpisale su saradnju sa švedskim prvoligašem IK Kvarnsvedens.

Kako prenose mediji u Švedskoj, Hasanbegović i Kuč su potpisale ugovore na godinu dana sa mogućnošću produžetka na još godinu. 

Predsjednik Kvarnsvedensa Olle Davidsson iskazao je veliko zadovoljstvog zbog ova dva ostvarena transfera, te istakao da je zadovoljan sa novim akvizicijama.  Kuč je ove polusezone prvi strijelac naše ženske Premijer lige sa 27 pogodaka, dok je Hasanbegović na trećem mjestu sa 13. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi