Kuč: Zasluženo smo sezonu završile na prvom mjestu

Govorila za zvaničnu stranicu FK Sarajevo

Kuč: Zasluženo smo sezonu završile na prvom mjestu

Napadačica SFK 2000 Sarajevo Armisa Kuč rođena je u Crnoj Gori 11. aprila 1992. godine, a već dvije i pol godine trese mreže protivnika igračica u bordo dresovima širom Bosne i Hercegovine.

Gotovo nevjerovatno zvuči statistčki podatak da je Armisa na 19. zvaničnih utakmica do sada postigla 49 golova, čim je ubjedljivo prva na listi strijelaca Premijer lige BiH za žene i Kupa BiH.

Ona je za zvaničnu stranicu FK Sarajevo otrila zbog čega je zapravo krenula sa igranjem fudbala.

Kuč: "Od svoje devete godine treniram fudbal, a počeci su mi bili na ulici, sa dječacima. Moj prvi klub bio je Rožaje i tu sam odradila svoje prve fudbalske treninge. Volim ovaj sport".

Ona se potom, prije dvije i pol godine priključila aktuelnim šampionkama Bosne i Hercegovine.

Kuč: “Igrale smo prijateljsku utakmicu protiv SFK 2000 Sarajevo i trenerica me zapazila i rekla mi je da se pridružim ekipi. Ja sam to uradila i mogu reći da sam uradila dobru stvar za mene, sada kada pogledam unazad.”Život u gradu Sarajevu, za nju predstavlja jedno lijepo iskustvo.

Kuč: “Sarajevo je prelijep grad. Svako bi poželio da ovdje dođe, da vidi ljepote ovog grada i da ima priliku ovdje živjeti. Zaista mi je lijepo."

O SFK 2000 Sarajevo, Armisa je samo imala reći riječi hvale.

Kuč: “Radimo jako dobro, trudimo se da napredujemo kao igračice i sjajan smo kolektiv. Imamo dobre uslove, kvalitetni su treninzi. Zasluženo smo sezonu završile na prvom mjestu i nekoliko kola prije kraja. Radujem se svemu što dolazi za SFK 2000 Sarajevo.”

O svom učinku nije previše trošila riječi, a zahvalila se igračicama i trenerici na podršci.

Kuč: “Da nije moje trenerice Samire i saigračica iz kluba, ne bih imala ovakav učinak. Zahvalna sam im na tome.”

Za igračice SFK 2000 Sarajevo predstoje pripreme za učešće u Ligi Prvaka za žene, a Kuč smatra da će SFK igrati značajnu ulogu.

Kuč: “Sigurna sam da možemo odigrati jako dobro. Imamo kvalitet u našim redovima da napravimo nešto veliko, i nadam se da ćemo uspjeti u tome.”

Svojevrsnu šampionsku promociju igračice SFK 2000 Sarajevo imale su na posljednjem sarajevskom derbiju, koji se odigrao 24. aprila na Koševu. 

Igračice SFK 2000 tokom počasnog kruga doživjele su veliki aplauz publike, koja je čestitala izabranicama Samire Hurem na osvojenom trofeju, a za Armisu taj trenutak predstavlja nešto posebno.

Kuč: “Neopisiv osjećaj, teško je nači prave riječe. Ne može se to dočarati. Hvala svim navijačima, za nas je njihov aplauz nešto veličanstveno, što ćemo dugo pamtiti.”

Na kraju razgovora, Armisa se osvrnula i na “velikog brata” SFK 2000 Sarajevo, FK Sarajevo.

Kuč: “Ranije sam pratila FK Sarajevo, ali sada, kako su naši klubovi uspostavili saradnju, mnogo više. Iskreno, puno nam je bolje što smo sada dio FK Sarajevo. Ljudi nas sreću u gradu, prepoznaju nas, pitaju za utakmice, čestitaju na uspjesima, tako nije bilo ranije. Kako ja, tako i moje igračice, igračima FK Sarajevo želimo puno sreće na narednim utakmicama.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi