Kuha se u Tuzli, navijački rat grafitima

Pred derbi Sloga - Sloboda

Kuha se u Tuzli, navijački rat grafitima

E. Škorić

Prvi gradski derbi između tuzlanskih nogometnih klubova Sloge iz Simin Hana i Slobode igra se u srijedu u okviru četvrtfinala Kupa.

Već danima se u Tuzli govorio o lokalnom derbiju između Sloge i Slobode. Ovaj derbi privlači veliku pažnju, pošto je na čelu Sloge danas Azmir Husić, nekada prvi čovjek tušanjskog premijerligaša.

Utakmica u Simin Hanu igra se u srijedu s početkom u 13 sati, a stadion Bare čini se ima premali kapacitet da primi sve gledatelje, pošto može stati oko 1.500 ljudi na tribine.

Revanš se igra sedam dana kasnije na Tušnju, a u Tuzli su navijačke grupe već počele da vode rat, barem po grafitima na objektima u Tuzli. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Išarani su grafiti navijača Slobode i napisana je poruka: "Vidimo se u srijedu".

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi