Kukavica: Sloboda se vratila na pobjednički put

Fudbaler Slobode MG nakon trijumfa

Kukavica: Sloboda se vratila na pobjednički put

D. Vejo

Ekipa Slobode iz Mrkonjić Grada igra veoma kvalitetan fudbal od kada je na klupu sjeo Čedomir Ćulum.

Ćulum je praktično preporodio tim, s obzirom da je u trenutku njegovog dolaska, Sloboda bila u blagom nokdaunu. No, uspjeli su Mrkonjićani da prebrode i izdignu se iznad svih problema, te se tako vrate na pobjednički put.

U četiri odigrana kola play-outa do sada, Sloboda je ostvarila tri trijumfa i jedan poraz. Tim iz Doboja danas nije imao šanse protiv dobro postavljenog i raspoloženog domaćina.

"Dosta dobro smo ušli u utakmicu protiv ekipe koja igra dosta čvrst fudbal. Veoma su dobri u napadu, na šta smo obratili pažnju. U prvom poluvremenu smo imali nekoliko šansi koje nismo iskoristili, ali smo se nakon pauze dogovorili da moramo još bolje i agresivnije igrati što smo i uradili. Postigli smo gol u pravo vrijeme i tako zatvorili meč. Smatram da je dolaskom novog trenera, napravljen potpuno drugačiji tim koji zna samo za pozitivne rezultate", izjavio je za SportSport.ba fudbaler Slobode MG, Amir Kukavica.

Kukavica je propustio jedno kolo zbog povrede ruke, ali se nakon saniranja iste vratio još spremniji.

U narednom kolu, Sloboda će otputovati na noge ekipe Sutjeske u Foču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi