Kulaš: Ako sam nešto kriv, odmah odlazim

Dao mandat na raspolaganje Upravi kluba

Kulaš: Ako sam nešto kriv, odmah odlazim

S. Mlaćo

Nogometaši Iskre danas su upisali poraz od Čapljine (1:2) u susretu 8. kola Prve lige FBiH.

Činilo se da će meč završiti podjelom bodova, ali Čapljina je u posljednjim sekundama došla do punog plijena. Iskra se sada nalazi na 12. mjestu sa devet osvojenih bodova i definitivno su Bugojanci zakomplikovali sebi situaciju kada je borba za opstanak u pitanju.

Iskra je na samom početku sezone bila hit prvenstva, ali skroman igrački kadar te brojni drugi problemi  oko kluba koštali su Bugojance dosta izgubljenih bodova na terenu. Nakon poraza od Čapljine svoj mandat na raspolaganje dao je šef struke tima sa Jaklića Senid Kulaš.

"Ako sam krivac za sve ovo, odmah odlazim. Dajem svoj mandat na raspolaganje Upravi kluba koje nema, to možda i jeste najveći problem. Mislim da smo napravili maksimum do sada uz sve ove probleme koje imamo", kazao je Kulaš za SportSport.ba.

Kulaš je definitivno jedan od najzaslužnjih za Iskrin povratak u Prvu ligu Federacije BiH, s obzirom da su Bugojanci par ljeta "plesali" po seoskim livadama, što nekima i nije predstavljalo problem. U ovoj sezoni, kao i ranije, pružio je priliku mladim igračima, koji su mu se za ukazanu priliku odužili na najbolji mogući način i za to zaslužuje sve pohvale. Prije svega za veliku hrabrost, ali i znanje, koje neupitno posjeduje.

Ambiciozno se na Jakliću krenulo u novu sezone Prve lige FBiH, iako je svima bilo jasno da se mnogo toga mora uraditi na uređenju samog kluba, ali i jačanju igračkog kadra. Slobodno možemo reći da je Kulaš iz postojećeg igračkog kadra izvukao maksimum, a da li će i ostati na "užarenoj" klupi tima sa Jaklića bit će poznato u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bilo kako bilo, za Iskru dolaze veoma teški mečevi. Bugojanci narednog vikenda putuju Igmanu u Konjic, a zatim na Jaklić stiže favorizovana Sloga Simin Han. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi