Kulaš: Nadam se boljim danima, hvala divnoj publici

Trener Iskre nakon osvajanja titule

Kulaš: Nadam se boljim danima, hvala divnoj publici

S. Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre kolo prije kraja sezone u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad osvojili su titulu prvaka, te izborili plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

Nakon tri sezone igranja u ovom rangu takmičenja, Bugojanci su konačno obradovali svoje navijače koji su ih u subotnjem derbiju protiv Krajine (2:0) nagradili velikom podrškom.

Mladi trener Iskre Senid Kulaš na kraju meča našao  se na rukama svojih igrača uz šampionsku pjesmu.

"Veoma teška utakmica i dobar protivnik koji se u Bugojno došao nadigravati, jer je imao matematičku šansu da bude prvak. Relativno mlada ekipa je podlegla pritisku publike koja je došla u finom broju, a utakmicu smo otvorili loše. Na kraju možemo biti zadovoljni rezultatom, jer se rezultat piše, a igra briše", kazao je Kulaš poslije utakmice.

"Ovo je treća godina Iskri u ovoj ligi i bila bi velika žalost da ove godine nismo upali u ligu. Ja želim da se zahvalim igračima koji su iznijeli zaista nevjerovatan teret jer smo kroz čitavu sezonu imali 12-13 igrača, a zahvaljujem se i ovoj divnoj publici, te medijima", jasan je bio trener Iskre Senid Kulaš, nekadašnji prvotimac tima iz Bugojna.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za Iskru sada definitivno dolaze bolji dani, ali i mnogo veće obaveze u većem rangu takmičenja.

"Publika nas je nosila do pobjede, te se nadam boljim danima i boljim utakmicama ovdje na Jakliću", kazao je trener Iskre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi