Kulaš: Pobjedom želimo krenuti u drugi dio sezone

Trener NK Iskra za SportSport.ba

Kulaš: Pobjedom želimo krenuti u drugi dio sezone

S. Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre drugi dio sezone u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad otvorit će domaćim susretom protiv Viteza iz Bužima. 

Bugojanci su veliki favoriti, ali to će morati opravdati i na terenu stadiona Jaklić. O samim pripremama, te drugom dijelu sezone FBiH grupa Zapad za SportSport.ba je govorio Senid Kulaš, šef stručnog štaba NK Iskra. 

"Pripreme su prošle dosta dobro, odigrali smo četiri kontrolne utakmice koje su nam poslužile za dizanje forme i da vidimo šta nam nedostaje, te koje stvari moramo popravljati da bi bili što bolji u nastavku prvenstva. Očekujem od ove prve utakmice da odigramo sigurno i dobro, te da ako Bog da pobjedom krenemo u drugi dio takmičenja", jasan je Kulaš. 

Bugojanci u drugom dijelu sezone imaju nešto teži raspored, s obzirom da putuje u goste većini klubova iz vrha tabele.

"Raspored možda jeste teži, ali ako vjerujemo u nas i naš cilj, onda to neće biti problem", mišljenja je perspektivni stručnjak. 

U zimskom prelaznom roku u redovima jesenjeg šampiona Druge lige Zapad, nisu mnogo mijenjali igrački kadar. 

"Doveli smo neke igrače i mislim da su pokazali da mogu odgovoriti zadanim ciljevima i da mogu poboljšati našu igru. Mislim da smo jači sigurno nego u prvom dijelu, ali to naravno se mora potvrditi na terenu", dodao je Kulaš na kraju na kraju razgovora. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Meč između Iskre i Viteza iz Bužima igra se u subotu sa početkom u 15 sati.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi