Kulaš posložio kockice, Iskra ponovo lider na tabeli

Iskra na Jakliću savladala Krajinu

Kulaš posložio kockice, Iskra ponovo lider na tabeli

S. Mlaćo

Nogometaši  bugojanske Iskre u derbi susretu 14.kola Druge lige FBiH grupa Zapad upisali su pobjedu nad najvećim konkurentom Krajinom iz Cazina, a rezultat je na kraju glasio 3:1 (2:0) za domaći tim.

Na samom početku susreta viđena je zanimljiva utakmica, a Iskra je diktirala tempo utakmice te imala mnogo veći posjed lopte u svojim nogama. Kada se činilo da će se na pauzu otići pri početnih 0:0, Elvedin Nebić u 42.minuti nakon ubačaja sa desne strane dovodi Iskru u vodstvo, da bi u 44.minuti Haris Seferović postavio konačan rezultat prvog poluvremena, 2:0.

U 57.minuti bilo je 3:0. Asistencija kapitena Safeta Kmetaša za mladog Ahmeda Opardiju i lopta pod prečku odsjeda u mreži nemoćnog gostujućeg golmana Nermina Akmadžića. Gosti su do kraja uspjeli samo smanjiti na 3:1, a strijelac u 87.minuti bio je Selvedin Nuhić. 

Ovaj susret obilježio je i debi novog šefa stručnog štaba NK Iskra Senida Kulaša koji je tako na najbolji mogući način debitirao na klupi tima sa Jaklića. 

Očigledno da je promjena trenera djelovala pozitivno na nogometaše Iskre pa su pokazali veliku disciplinu i požrtvovanost te dobar rezultat nije mogao izostati. Na kraju susreta zaradili su velika aplauze od navijača sa tribina Jaklića, a iste su otišle i na adresu ambicioznog trenera Kulaša.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovom pobjedom Iskra je pretekla Krajinu i ima  27 bodova, dok Cazinjani imaju 26. Borac iz Izačića kod rezultata 1:0 za Ključ napustio je utakmicu te će o ovom susretu konačnu odluku donijeti Disciplinska komisija NS Federacije BiH. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi