Kulaš: Salihamidžić je najveći profesionalac kojeg znam

Nekadašnji fizioterapeut reprezentacije BiH

Kulaš: Salihamidžić je najveći profesionalac kojeg znam

S. Mlaćo

Poznati bugojanski fizioterapeut Nedžad Kulaš koji je jedno vrijeme svoj posao obavljao i u nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, posebno je bio obradovan kada su iz Bayern Munchena objavili da je novi sportski direktor tog kluba Jablaničanin Hasan Salihamidžić.

Kulaš je imao priliku sarađivati sa popularnim Bracom u reprezentaciji, te priznaje da nije nimalo iznenađen štu su čelnici Bayerna izabrali upravo Salihamidžića. Kako kaže, o njegovom profesionalizmu je suvišno trošiti riječi.

"Hasan nije bez razloga došao na to mjesto. To je najveći profesionalac kojeg sam upoznao u životu, a upoznao sam ih puno. Kod njega sam vidio njemački red, rad i discplinu i to su ljudi prepoznali, i poslije igračke karijere, dakle kao sportskog radnika", kazao je Kulaš za SportSport.ba.

Kaže da je popularni Braco imao posebne rituale tokom priprema, uoči utakmica...

"Bio je malo povučen, mislio je o sebi, o svom tijelu. To se odnosi na odmaranje, način ishrane, odnos prema kopačkama, prema svlačionici, dakle bio je u pravom smislu profesionalac", dodao je Kulaš.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kulaš je krajem 2015. godine dobio priznanje iz renomirane UEFA-e u vidu "B" licence za stručno kazano medicinska pitanja. Svoj posao je započeo u NK Iskra, a poziv u reprezentaciju BiH dobio je 1999.-2000. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi