Kulaš: Tri godine su izgubljene, kvalitetno ćemo se pojačati

Šef stručnog štaba NK Iskra za SportSport.ba

Kulaš: Tri godine su izgubljene, kvalitetno ćemo se pojačati

S. Mlaćo

Nogometaši Iskre potpuno zasluženo osvojili su titulu prvaka Druge lige FBiH grupa Zapad, te izborili plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

Tri sezone igranja u tek trećem po jačini rangu bh. nogometa Bugojancima naravno nije donijelo ništa dobro, ali tek sada im slijede pravi ispiti. Jedan od najzaslužnijih što je titula iz trećeg pokušaja došla na Jaklić jeste ambiciozni trenerski stručnjak Senid Kulaš.

Kulaš je nakon okončanja igračke karijere, ostao kao trener u omladinskom pogonu kluba sa Jaklića, a vrlo brzo je pokazao svoje znanje kao trener, što na kraju i donijelo pozitivan rezultat. 

"Sigurno da mogu biti zadovoljan odrađenim poslom u proteklom periodu i mislim da bi bila velika žalost da NK Iskra nije upala ove godine u viši rang. Realno, tri godine su izgubljene", priča Kulaš za SportSport.ba.

Zanimljivo da ovaj ambiciozni trener nakon okončanja igračke karijere u Iskri zna samo za uspjehe. Posebno se tu ističe sjajan rad sa mladim igračima.

"Trenerski posao je takav da zahtjeva od vas dobar rezultat. Sve je počelo sa selekcijom kadeta kada smo bili pobjednici Federalne lige, a zatim osvojen kup SBK/KSB sa seniorima, te sada šampionska titula i ulazak u Prvu ligu Federacije BiH, također sa seniorima. Moram biti prezadovoljan", dodaje ovaj 34-godišnjak.

Na pitanje kakvu Iskru možemo očekivati u Prvoj lig Federacije BiH bio je veoma jasan.

"Nadam se da će navijači gledati staru, dobru i nekadašnju Iskru. Za to sigurno treba dobra organizacija kluba i da se svi potrudimo, te dignemo klub na jače noge", jasan je naš sagovornik.

Bugojanci će sigurno doživjeti dosta promjena u igračkom kadru. U toku su već pregovori o potencijalnim pojačanjima, a bit će i odlazaka.

"Malo vremena je za odmor, struka ne odmara nikako. Radi se na dovođenju kvalitetnih igrača, to jest ciljano radimo na tome. Sigurno da ćemo se kvalitetno pojačati, a odlazak su najavila dvojica igrača, te oni idu van granica Bosne i Hercegovine", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef stručnog štaba NK Iskra Senid Kulaš.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Treba istaći da se Kulaš nakon osvajanja titule našao na rukama svojih igrača i ostalih članova stručnog štaba što dovoljno govori o sjajnom odnosu ovog ambicioznog trenera sa samim igračima, te svojim kolegama, a u Bugojnu se svi nadaju da će i u narednim sezonama imati dosta razloga za slavlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi