Kulaš: Utakmica je bila zahtjevna, čestitam momcima

Šef struke NK Iskra za SportSport.ba

Kulaš: Utakmica je bila zahtjevna, čestitam momcima

S. Mlaćo

Iskra iz Bugojna pobjedom nad TOŠK-om iz Tešnja (2:1) otvorila je novu sezonu Prve lige Federacije BiH.

 Bugojanci su pružili više od gostiju iz Tešnja, te zasluženo slavili.

Trener tima sa Jaklića Senid Kulaš bio je zadovoljan razvojem situacije u subotnjem meču.

"Utakmica sa TOŠK-om je bila izuzetno bitna i zahtjevna za nas. Prva utakmica u prvenstvu nekako trasira dalji tok prvenstva. Uspjeli smo da nametnemo veoma jak ritam i agresivno napali zadnju liniju gdje smo i uspjeli da postignemo dva pogotka i još pogodimo prečku, te kreiramo četiri-pet šansi,  sve za 45. minuta. Dosta smo se potrošili u prvom poluvremenu i drugo poluvrijeme smo otvorili loše, te poklonili penal gostima i ostali bez igrača u polju. Rokadama u ekipi uspjeli smo da se odbranimo i sasvim zasluženo slavimo", kazao je Kulaš za SportSport.ba.

"Čestitam svojim momcima, posebno ovih pet momaka ispod 21. godine koji su odigrali utakmicu i dokazali da mogu odgovoriti zadatcima. Čestitam svima i hvala našoj divnoj publici koja je bila naš 12. igrač", dodao je Kulaš.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednom kolu Iskra će u goste HNK Orašje, a trener Bugojanaca u tom meču imat će na raspolaganju golmana Aldina Ćemana, koji je propustio duel sa TOŠK-om.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi