Kulović za treću pobjedu Rudara

Prva liga FBiH, 3. kolo

Kulović za treću pobjedu Rudara

M. Šljivak

Fudbaleri kakanjskog Rudara stigli su do treće ovosezonske pobjede u Prvoj ligi FBiH, a danas su na svom terenu pobijedili Budućnost iz Banovića rezultatom 2:0.

Tim Elvedina Beganovića se ne šali. Nakon dvije pobjede u gostima, danas su stigli do prvog domaćeg trijumfa, te su već na početku sezone iskazali kandidaturu za plasman u Premijer ligu BiH.

Bez većih problema je Rudar stigao do nova tri boda. Poveli su već nakon 10 minuta igre, a mrežu Mujkića pogodio je Kulović.Imao je domaći tim još nekoliko šansi u prvom dijelu, ali se na odmor otišlo s minimalnih 1:0 u korist Rudara.Gosti su u nastavku ostali s igračem manje. Trumić je isključen, a terensku dominaciju domaći koriste u 84. minuti kada Kulović postavlja konačnih 2:0.

Prva liga FBiH, 3. kolo:

Rudar - Budućnost 2:0 (Kulović 10', 84')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

RUDAR: Hinović, Alić, Hrustanović, Vila, Kulović, Kobilica, Aničić, Topalović, Đuđo, Hasić, Čizmić.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Trumić, Zulić, Aljukić, Pirić, Mahmutović, Idrizović, Džinić, Šehić, Smajlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi