Kup BiH: Danas preostale utakmice osmine finala

Sarajevo u Gradišci, Sloboda na Pecari

Kup BiH: Danas preostale utakmice osmine finala

  Preostalih sedam utakmica osmine finala Kupa BiH bit će odigrano danas.

Najzanimljiviji susret nas očekuje na Pecari. Po treći put u sedam dana Široki Brijeg će odmjeriti snage sa Slobodom, a prva dva duela odigrana na Tušnju su završena minimalnom pobjedom Tuzlaka koje vodi Vlado Jagodić. 

Zahvaljujući velikoj prednošći iz prve utakmice nadomak četvrtfinale su Mladost, Željezničar, Bosna Sema i Zrinjski, a blizu toga je također Sarajevo koje će nakon loše prvenstvene predstave u Mostaru i poraza pokušati dojam popraviti u okršaju sa Kozarom u Gradišci. Prvi susret između ove dvije ekipe je okončan rezultatom 3:1 u korist Sarajeva. 

Branilac naslova Radnik iz Bijeljine je stekao minimalnu prednost od jednog gola u duelu sa kakanjskim Rudarom (1:0) i sve osim prolaska u naredni krug takmičenja bi predstavljalo iznenađenje. 

Prvi četvrtfinalist najmasovnijeg bh. takmičenja je Travnik, koji je jučer nakon remija u prvoj utakmici slavio rezultatom 3:1 protiv Orašja. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Parovi i satnica: 

Široki Brijeg - Sloboda 15:00 sati (0:1)
Slavija - Mladost DK 13:30 sati (1:6)
Kozara - Sarajevo 13:30 sati (1:3)
Velež - Zrinjski 13:30 sati (0:3)
Radnik - Rudar Kakanj 13:30 sati (1:0)
Goražde - Željezničar 15:00 sati (1:5)
Radnički - Bosna Sema 13:30 sati (0:6)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi