Ante Miše:

"Kup je specifično takmičenje, ne pobijedi uvijek favorit"

Nakon poraza u okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH na gostovanju kod Željezničara rezultatom 2:1, šef stručnog štaba Viteza je nakon ove utakmice upitan da prokomentariše susret šesnaestine finala Kupa BiH u kojem Vitez gostuje kod Gradine u Srebreniku.

"Kup? Mislim neću reći da je sporedno natjecanje, jer nama je bitno prvenstvo. Biće to teška borba za opstanak, to je sigurno. Nismo u nekoj baš sjajnoj poziciji, a i igrači su malo poljuljani zbog samo četiri boda koja smo osvojili u prvih šest kola. Imali smo malo, neću reći težak, ali teži raspored, tako da je i to utjecalo na rezultat. Ja vjerujem u moje momke. Mislim da su ima itekako dobrih igrača i mislim da ćemo tu uspjeti proći i ostati u ligi", odgovorio je Ante Miše na novinarsko pitanje koje se odnosilo na nastup njegovog tima u šesnaestini finala Kupa BiH. 

Očito totalno fokusiran na borbu za opstanak u društvu najboljih bh. klubova Miše je tek u drugom dijelu svog izlaganja ponudio odgovor na novinarsko pitanje koje se ticalo utakmice Kupa Bosne i Hercegovine u kojem Vitežani gostuju u Srebreniku kod Gradine.

"Što se tiče Kupa BiH mi smo kao favoriti protiv Gradine, a pošto je kup uvijek specifično natjecanje ne pobijedi uvijek favorit. Meni će ta utakmica dobro doći, da igrači pobijede, a ja vjerujem da će pobijediti kako bi im se vratilo samopouzdanje", rekao šef stručnog štaba Viteza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije