Kup RS: Borac ispao u osmini finala

Kup Republike Srpske

Kup RS: Borac ispao u osmini finala

E. Škorić

U srijedu je odigrano sedam susreta osmine finala Kupa Republike Srpske.

Dalje su prošli Mladost, Drina, Krupa, Rudar Ugljevik, Rudar Prijedor, Radnik i Modriča.

U ‘derbiju’ je Rudar u Prijedoru ugostio Borac. Zanimljivo, ove ekipe sastale su se i u osmini finala Kupa BiH. Tu se igraju dvije utakmice i Borac je prvu, koja je igrana u Omarskoj, dobio sa 1:0.

U osmini finala Kupa RS, gdje se igra samo jedna utakmica, Rudar je salvio s minimalnih 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Saša Stijepić u 18. minuti.

Drugi Rudar je u Ugljeviku s 2:1 porazio šamački Borac. Strijelci za domaće bili su Ljubiša Stevanović i Slaviša Todorović, a za goste Bojan Spasojević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Drina iz Zvornika je u Foči odigrala 1:1 sa Sutjeskom, ali je na penalima slavila 5:3. Na penale je prošao i bijeljinski Radnik u Novom Gradu protiv Slobode. Regularnih 90 minuta također je završeno rezultatom 1:1.

Modriča je s 3:2 slavila u Dobrljinu protiv Slavena, dok je Mladost Velika Obarska u Donjoj Slatini protiv Mladosti slavila sa 5.0, a Krupa u Nevesinju sa 4:0 protiv Veleža. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.