Kupreškić: Crnogorci su nam dužnici sa prošlog prvenstva

Selektor mininogometne reprezentacije BiH

Kupreškić: Crnogorci su nam dužnici sa prošlog prvenstva

S. Mlaćo

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa sjajnim igrama na Europskom mininogometnom prvenstvu koje se održava u Češkoj.

 Naši momci u subotu sa sa 4:0 savladali Italiju, a danas su nam protivnici bili mininogometaši Srbije (2:0).

Srbija se pokazala kao veoma neugodan protivnik, ali kvalitet naše reprezentacije je došao do izražaja i slavili smo drugu uzastopnu pobjedu. U našoj selekciji vlada sjajna atmosfera, što je nam je potvrdio i selektor Josip Kupreškić, koji je kao i uvijek veoma ljubazno i profesionalno izašao nam u susret.

"Pobijedili smo reprezentaciju Srbije koja nam je pokazala svoj kvalitet tokom cijelog susreta. Bila je to tvrda utakmica koju smo riješili u svoju korist tek na samom kraju. Pobjeda je sigurno zaslužena i dečkima od srca čestitam jer su ostavili srce na terenu", istakao je Kupreškić.

Već sutra nas očekuje duel sa Crnom Gorom.

"Crna Gora je došla u kvalitetnom sastavu na Europsko prvenstvo, a to pokazuje i njihov ranking na EMF ljestvici koji je jako visok. Dužnici su nam sa prošlog Europskog prvenstva jer su nas izbacili na penale, u utakmici kojoj smo tokom cijelog susreta bili bolja reprezentacija. Sutra je borba za prvo mjesto u grupi, te očekujemo da ćemo nastaviti niz bez poraza u regularnom dijelu utakmice na posljednja tri Europska prvenstva. 14 utakmica bez poraza i jedina smo reprezentacija koja ima ovako impozantan učinak u nizu", dodao je selektor mininogometne reprezentacije BiH Josip Kupreškić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi