Kupreškić: Imamo iskustvo i znanje za pozitivan rezultat

Selektor mininogometne reprezentacije BiH

Kupreškić: Imamo iskustvo i znanje za pozitivan rezultat

S. Mlaćo

Kvalitetom samog mininogometa, te cjelokupnom organizacijom završnice Mininogometnog prvenstva BiH mogao je biti zadovoljan i igrač-selektor mininogometne reprezentacije BiH Josip Kupreškić, i sam učesnik završnice  koja se u subotu i nedjelju održala u Vitezu.

"Naglasio bi da je ovo treća godina zaredom gdje održavamo prvenstvo za prvaka BiH u mininogometu i mogu biti ponosan na svoje dečke iz ekipe Ecos jer smo mi tri puta osvojili titulu prvaka. Pokazali smo da se u Vitezu igra jedan od najkvalitetnijih mininogometa, a mininogomet je sve više proširen u BiH", kazao je selektor Kupreškić.

Veliki broj kvalitetnih ekipa donio je i kvalitetan mininogomet, što posebno raduje našeg selektora.

"Bilo je jako dobrih ekipa i svaka utakmica je bila derbi. Mi smo na našu sreću dobili, ali moglo je biti i drugačije".

Nešto manje od mjesec dana je do početka Evropskog mininogometnog prvenstva u Češkoj, a našem selektoru je završnica u Vitezu dobro došla kako bi pogledao i potencijalne reprezentativce.

"Za nekih 5-6 dana ćemo objaviti novi spisak i bit će izmjena, a neke igrače smo zabilježili na završnici i jako su kvalitetni, te se nadam da će se uklopiti u našu selekciju. Očekujem da na Evropskom prvenstvu napravimo jedan iskorak više, a u Češkoj će sigurno u odnosu na Mađarsku sve biti level više. Najavljuju organizaciju dovedenu do savršenstva, a reprezentacije su sve jače i jače. Očekujemo pozitivan rezultat, te plasman dalje u osminu finala, a mi imamo iskustva i znanja, te idemo ove godine nešto napraviti", jasan je bio igrač-selektor naše mininogometne reprezentacije Josip Kupreškić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi