Kupreškić: Mininogometne lige su opravdale naša očekivanja

Selektor mininogometne reprezentacije BiH

Kupreškić: Mininogometne lige su opravdale naša očekivanja

S. Mlaćo

Mininogometne lige održavaju se u devet gradova širom naše zemlje. Nakon velikog uspjeha naše mininogometne reprezentacije koja na posljednjem Evropskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju, mininogomet u našoj zemlji je sve popularniji, a to govore i lige koje za sada protiču u najboljem redu uz sjajnu organizaciju.

Jučer je čelnike našeg mininogometnog saveza posjetio predsjednik Svjetske mininogometne federacije Filip Juda i tajnik Europske mininogometne federacije Bruno Alpeza koji su se u Vitezu na licu mjesta uvjerili kako se razvija mini nogomet u našoj zemlji.

"Što se tiče liga i očekivanja sve je puno bolje i puno smo zadovoljniji nego što smo očekivali. Jedna od tih liga je i kod nas ovdje u Vitezu gdje učestvujemo i mi za ekipu Ecos. Tu je nekih sedam momaka koji su bili na Europskom prvenstvu i idemo da budemo prvi  da bi razigravali za prvaka BiH početkom šestog mjeseca", kazao je za SportSport.ba selektor mininogometne reprezentacije BiH Josip Kupreškić.

I sam selektor obradovan je posjetom Jude i Alpeze koja govori da se predstavnici mini nogometa u našoj zemlji definitivno na pravom putu.

"To je još jedan dokaz da je ovo sport koji je u najvećoj ekspanziji u Europi. Drago nam je da je predsjednik Juda došao sa tajnikom Alpezom i nadamo se da će to biti dodatni poticaj za našu ligu i naravno našu reprezentaciju. Očekujemo za iduću sezonu da ćemo imati više liga od devet, a predsjednik Juda je imao sjajne dojmove o Sportsko-rekreacijskom centru Romari i on je prezadovoljan onim što je vidio. Dao nam je obećanje on, ali i gospodin Alpeza, da u sedmom mjesecu kada budemo pravili Kup konfederacije doći Hrvatska i Češka i mi već sada imamo tri reprezentacije. Bit će minimalno još jedna, ali mi se nadamo ukupno šest", dodao je Kupreškić na kraju razgovora za naš portal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi