Kupreškić: Pobijedio je mininogomet i sport u BiH

Karlovačka mininogometna liga

Kupreškić: Pobijedio je mininogomet i sport u BiH

S. Mlaćo

Nakon što je u nedjelju navečer završena prva sezona Karlovačko mininogometnog prvenstva BiH, zadovoljan je bio i selektor mininogometne reprezentacije naše zemlje Josip Kupreškić.

I sam Kupreškić bio je aktivni učesnik završnice koja se odigrala u Vitezu, a nakon finalnih susreta za kup i prvenstvo govorio je za SportSport.ba.

"Ovo je jedan veliki uspjeh i veliki projekat koji smo radili godinu dana i evo završili smo za ovu sezonu. Mislim da je pobijedio mininogomet i sport u BiH. Ima jako zanimljivih igrača koje smo upisali, ali isto tako proanalizirati ću par dana da vidim šta je nama potrebno i čime raspolažemo. Isto tako treba uzeti u obzir da smo mi prošle godine uzeli bronzanu medalju i da ne smijemo olako otpisati neke igrače. Vidjet ćemo, ja se nadam da ćemo donijeti najbolju moguću odluku za našu državu", kazao je selektor Kupreškić.

Selektor naše reprezentacije govorio i o historiji mininogometa u našoj zemlji, te istakao da kvalitet i organizacija stalno ide korak više što svakako može da nas raduje.

 "Otkako je krenuo mininogomet prošle godine u šestom mjesecu u BiH naša ekipa Ecos postala je prvi prvak mininogometa, da bi poslije toga u Vrsaru osvojili bronzanu medalju do 32 ekipe, a zatim smo prije 14 dana osvojili Kup nacija u Hrvatskoj. Evo sada po drugi put ekipa Ecos osvajamo mininogometnu ligu, ali sada je bilo devet liga u BiH i sada je to puno značajnije", priča naš sagovornik.

Naša mininogometna reprezentacija neće puno mirovati, ubrzo kreću pripreme za naredne aktivnosti.

"Odmorit ćemo se par dana, a spisak igrača koji će biti pozvani objavit ćemo za nekih 15-tak dana. Plan je da se 10.7. krene sa pripremama, jer 23. i 24.07. trebao bi u Vitezu biti Kup nacija gdje će uz nas nastupati i Hrvatska, Češka, te bi još trebala biti i Francuska", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba selektor mininogometne reprezentacije BiH Josip Kupreškić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi