Kuzmanović: U Mostaru smo imali plan koji smo ostvarili

Mladi ofanzivac FK Sarajevo za SportSport.ba

Kuzmanović: U Mostaru smo imali plan koji smo ostvarili

S. Mlaćo

Sarajevo je u subotu pod Bijelim Brijegom savladalo Zrinjski (3:1), te pokazalo da se nalazi u veoma dobroj formi.

Izabranici Husrefa Musemića sasvim zasluženo iz Mostara su donijeli tri boda, a u listu strijelaca upisao se i mladi Mićo Kuzmanović.

"Drago mi je zbog naše pobjede. Odigrali smo kao ekipa složno i disciplinovano. Imali smo plan šta želimo, to smo i ostvarili. Mislim da smo kao kolektiv pružili jednu dobru partiju protiv Zrinjskog, ali je općenito utakmica bila jako dobra i opravdala je epitet derbija. Spremili smo se jako dobro za taj susret, analizirali igru Zrinjskog i na kraju sretni i zadovoljni otišli kući sa nova tri boda koja nam mnogo znače u ovom trenutku", kaže Kuzmanović na početku razgovora za SportSport.ba.

Sretan je zbog pogotka.

"Naravno, drago mi je zbog mog gola. On će mi dobro doći za samopouzdanje. Na meni je da nastavim da radim, da se namećem i borim za minutažu. Konkurencija u ekipi je velika, ali je Sarajevo velik klub i tako treba biti."

Husref Musemić je definitivno preporodio bordo tim. Prepoznali su to i navijači koji su i u Mostaru ovacijama nagradili ovog stručnjaka.

"Radio sam sa trenerom Musemićem u Mladosti. Upoznat sam sa njegovim načinom rada i drago mi je što nastavljamo saradnju i u FK Sarajevo. Riječ je o vrhunskom treneru."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novu pobjedu igrači Sarajeva tražit će u narednom kolu kada na Koševo stiže zenički Čelik.

"U narednom kolu dolazi nam Čelik. Favoriti smo, igramo protiv kluba koji ima bogatu tradiciju, ali se nažalost bh. fudbala zadesio na dnu tabele. Uprkos svemu, ne smije doći do opuštanja kod nas. Bilježimo slabije rezultate na našem stadionu i morati dati sve od sebe kako bi ostvarili pobjedu. Naravno, vjerujem da ćemo to uraditi, te sa nova tri boda nastaviti naš put ka vrhu tabele."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi