Kvalifikacije za SP u Sarajevu
Reprezentacija BiH

Čekamo Španiju, Norvešku i Belgiju

Kvalifikacije za SP u Sarajevu

M. Maksimović

Malonogometna reprezentacija BiH će od 15. do 18. decembra domaćin kvalifikacijskog turnira za od SP koje se u novembru 2012. igra na Tajlandu.

Grupa 1 će svoje utakmice igrati u Sarajevu, u dvorani "Juan Antonio Samaranch", a pored naše selekcije, tu su još Španija, Norveška i Belgija. Po dvije reprezentacije iz sedam kvalifikacijskih grupa plasirat će se u play-off, a pobjednici tih mečeva igrat će na SP-u.

U ovom društvu je Španija prvi favorit, ali bh hakleri mogu pored Norveške i Belgije dohvatiti drugo mjesto. Prvi meč reprezentacija BiH igra 15. decembra protiv Belgije. Dan kasnije sastaje se s Norveškom, dok 18. decembra igra protiv Španije.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Boro Matan je za ove utakmice pozvao sljedeće igrače:

Golmani: Bahrudin Omerbegović (Centar Sarajevo), Dušan Berak (Leotar Trebinje), Denis Lačić (Veterani Banovići)
Odbrana: Alen Lalić (Pivac Vrgorac/HR), Dražen Novoselac (Tango Istočno Sarajevo), Duško Bečarević (Doboj), Nijaz Mulahmetović (Centar Sarajevo), Vlado Vladisavljević (Comunicare Mostar)
Napad: Maid Ramić (Pivac Vrgorac/HR), Miljan Vico (Leotar Trebinje), Ivan Matan (Uspinjača Zagreb/HR), Dženan Čeligija (Centar Sarajevo), Slaven Novoselac (Marbo Beograd/SRB), Marin Šunjić (Brotnjo Čitluk).

Raspored utakmica:

- četvrtak, 15. decembra:
Španija - Norveška (17.00)
BiH - Belgija (19.30)

- petak, 16. decembra:
BiH - Norveška (17.00)
Belgija - Španija (19.30)

- nedjelja, 18. decembra:
Španija - BiH (17.00)
Norveška - Belgija (19.30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.