Kvesić: Na Grbavici ne možemo izgubiti

Evropsko prvenstvo nije nerealan cilj

Kvesić: Na Grbavici ne možemo izgubiti

A. Beganović

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na Grbavici u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa ubjedljivih 3:0 savladala Bjelorusiju, te je na taj način došla još jedan korak bliže baražu.

Izabranici Vlade Jagodića u svim segmentima fudbalske igre nadigrali su vršnjake iz Bjelorusije, a dobru partiju pružio je i lijevi bočni sarajevskog Željezničara, Josip Kvesić.

"U prvom poluvremenu i nismo bili na nivou, imali smo nekih prilika, ali i Bjelorusi su nam u par navrata opasno zaprijetili. Međutim, u drugom dijelu na terenu je postojala samo jedna momčad. Zasluženo smo slavili, možda je rezultat i previsok, ali pokazali smo da smo u ovom trenutku bolja reprezentacija. Svojom igrom i nisam baš zadovoljan, ali najvažnije je da smo sjajno odigrali timski, te da smo došli do značajnih bodova", za SportSport.ba je istakao Josip Kvesić.

Mladi Zmajevi imali su i veliku podršku sa tribina stadiona Grbavica.

"Fenomenalno je igrati na Grbavici, podrška na ovom stadionu ne može izostati. Ja sam navikao na istu, ali drago mi je što su kolege osjetile kako je igrati na Grbavici kada te nosi podrška sa tribina. Svi su oduševljeni, a ja sam uvjeren da niti jednu utakmicu na Grbavici ne možemo igubiti", istakao je mladi bh. reprezentativac.

Vremena za slavlje nema, već za par dana pred našim reprezentativcima je duel sa San Marinom, koji je sinoć iznenadio Grčku.

"Nema opuštanja, izgleda da u našoj grupi svak svakoga može dobiti. San Marino shvatamo ozbiljno i u utkamicu ćemo ući kao da igramo protiv Njemačke. Potrebna nam je pobjeda, kako bismo popravili bodovni saldo", govori lijevi bočni prvaka naše zemlje i na kraju dodaje:

"Naš cilj je baraž, ali možemo i do Evropskog prvenstva. Svi vjerujemo u to i doista ćemo učiniti sve da budemo prva generacija koja će igrati na smotri najboljih evropskih selekcija".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.