Kvesić pogodio u derbiju i donio Aueu opstanak

Sjajna partija Širokobriježanina

Kvesić pogodio u derbiju i donio Aueu opstanak

S. Mlaćo

Veoma je zanimljivo u 2. Bundesligi, popularnoj Cvajti, iako je do kraja sezone ostalo samo jedno kolo. 

Erzgebirge Aue je u derbiju začeljao savladao Kaiserslautern (1:0), te došao na korak do opstanka.

Pobjedu domaćima donio je nekadašnji mladi reprezentativac BiH, Širokobriježanin Mario Kvesić (25) koji je pogodio u 59. minuti na asistenciju Kopkea. Do kraja se mreže nisu tresle, a Kvesić je zamijenjen u 85. minuti.

Aue se kolo prije kraja nalazi na 13. mjestu sa tri boda više od Munchena 1860 koji se nalazi u opasnoj zoni.

Kvesić je za mladu reprezentaciju naše zemlje upisao 11 nastupa uz dva pogotka, a bio je i član juniorske te kadetske selekcije  naše zemlje.

Ponikao je u Širokom Brijegu, a nastupao je i za RNK Split odakle je i došao u Njemačku.  Ove sezone je u Cvajti upisao 27 nastupa uz četiri pogotka i pet asistencija. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi