Labudove "poplašio" hat-trick Senada Mujića

1. liga FBiH, 11. kolo

Labudove "poplašio" hat-trick Senada Mujića

Fudbaleri Radničkog iz Lukavca su u okviru 11. kola slavili gostujuću pobjedu kod Orašja rezultatom 3:0.

Iako su domaći fudbaleri krenuli agresivno od prve minute, gosti su na startu stajali dosta stabilno, a svoje šanse vrebali su iz kontranapada. Pravu pravu priliku gosti su pretvorili u pogodak, a strijelac za goste bio je Senad Mujić u 20. minuti utakmice.

Uprkos vodstvu gosti nisu odstupali od svog načina igre. Orijentisani na kontranapade ostali su i nakon što je Mujić matirao domaćeg čuvara mreže. Šesnaest minuta nakon što su gosti stigli do vodstva Lukavčani su isto udvostručili, a strijelac je ponovo bio raspoloženi Mujić.

Iako su domaći uglavnom imali posjed lopte i inicijativu, nakon prvih 45 minuta gosti su bili ti koji su na poluvrijeme otišli mnogo zadovoljniji.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U nastavak susreta gosti su ponovo strpljivo ušli u meč. Imali su rezultat koji im je u potpunosti odgovarao, te nisu srljali, a kada im se ukazala prilika nastojali su biti što opasniji po gol domaćih. U 56. minuti Senad Mujić je sjajnu partiju danas krunisao golom za vodstvo Radničkog od 3:0, te tako kompletirao hat-trick.

Radnički je tako nakon tri uzastopna remija apsolutno zasluženo stigao do pobjede, svoje šeste u ovoj sezonu, te je nakon 11. kola još uvijek jedina ekipa bez poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti